kawan2:

Sunday, July 29, 2012

kisah kami ...

ni kisah kami berbuka,kisah kami berbuka dengan sederhana,tahun ni semangat nak ke pasar ramadhan tidak begitu semangat ntah kenapa,sebab aku lebih suka masak je kat umah,..
lagipun malas la nak ngadap jem n nak paking lagi...tmbahan pulak nak parking kat tapak pasar ramadhan yang baru kat umah aku ni,hmmm susah...
resepi kat bawah ni apalagi,kes nak abih kan roti yang nak expired,....pada dasarnya resepinya ok,tapi ntah cemana aku la yang pandai2 nak ejas kunon nak bagi lebih lazat,pi la tambah 2 sudu tepung kastard,bila siap ,..nah amekkawwww jadi bingkang berendemmmm la,..tk lembut mcm puding karamel...huhu..last2 aku la makan sorang...so moral nya jangan pandai2 nak ejas resepi orang dan tak smua testimoni kita menjadi huhu!

ni pulak kisah nak makan nasi arab aka nasi mandhi kat inti college seperti mana yang disyorkan oleh duta jalan2 carimakan daerah zon nilai iaitu cik et @kekodokbulat yang begitu arif bab2 makan ni...kali ni di restoran al-zahra ni inti college...cik et penah bagi aku makan,dan aku bok balik ke umah makan dgn hero gomeh,..pastu sedap jadi kami pun pi la cari...dan jumpa la seperti mana yang di petuakan oleh cik et,..(timakasih et)

kami beli utk 1 portion ja,mengenyangkan. tapi nahhh dgn rm10 dapat 4 ketui ayam dgn nasi n kuah macam kari n sambal tomato tu,..oww sgt lazat...tapi kalo bukan bulan posa aku rasa1 set ni tak cukup,..yela bulan posa kan ke ada makanan sampingan lain lagi...apapun rasanya tak mengeciwakan..pastu kami buat pulak jus anggur oww yeah sangat lazat....



ni pulak ceri barbados aku yang berbuah lagi,rajin betui cik bardos ni berbuah,ni kat pokok ada lagi .tapi rasa mau tau la,masammmm woo....ni adalahbuah yang betul2 masak ranum atas pokok,selama ni asyik tk sempat ranum kat pokok dan terus jatuh kat tanah...

itu aja la kisah nya,..oh ya apa juadah berbuka petang ni yaaa.? belum tau lagi,sebab aku berbuka di tempat keja je,...jadi bergantung pada apa yang ada di kafe,nak beli awal2 pun alahai sejuk gedi pulak...tunggu satgi la kot nak pi beli,..ok jumpa lagi nooo....assalammualaikum,selamat berbuka kawan2...

2 comments:

wahida said...

cis...buat aku terliur je tau...huhu...

MakNgah said...

cili barbados...emm macam best jer, masam2 manis ke..

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers