kawan2:

Thursday, February 20, 2014

ujiannn


ujian ALLAH itu hadapilah dengan tenang......
tiap manusia punya dugaan dan habuan masing masing...
usahla dipertikai....ada hikmah...
kuatkan hati,sabar,...
tenangkan hati,..
jangan ikut perasaan ....

Wednesday, February 5, 2014

besday adik 1tahun

ni kisah kelmarin.si kecik yang dah genap setahunnnn.sekejap ku rasa.sambutannya hanyalah sederhana.memandangkan adik pun mood yng tak berapa beik.dan akak pulak bersekolah.harijadi adik yang pertama kali ini kami raikan di ke epchii je. ni adik tengah mood hepi.walaopon ekon atas kepala.adik masih steady. hehe dan akhirnya adik dah tak tahan.yela lambat sgt nak mula upacara pemotongan kek.maka menangihla dia tu.apapun kembali ceria bila dah dapat makan kek.buat sepah sepah kat situ. (timakasih pada cik etylily yang susah payah mengajaq aku update blog haha)

Monday, February 3, 2014

esokkk cukup umoq

esok 5feb 2014 genapla.kanak kanak ini setahun.macam baru je rasa beranak.kan akasyah al zafran ni.tiba tiba dah rasa setahun.cepat sungguh masa berlalu dan tentunya isyarat utk ibu bahawa unmur ibu tambah setahun.
      ibu doakan anak ibu samada aleesya atau akasyah akan menjadi anak yang menyenangkan hati ibu dan ayah.sama samalah kita membahagiakan hidup kita yee nakkk.
     sama sama kita doakan semoga kita diberi kesejahteraan dan kehidupan di dunia dan akhirat yang baik.

Tuesday, January 28, 2014

Amanat,

Amanat.kelmarin aku telah memberi amanat pada sohabatku etlily agar menjaga pokok kariku yang diberi pada dia.yela la ingat senang ka nak semai.pokok kari tu.Ku bawak dari espie tu.moga et menjaga pohon itew sbagaimana menjaga pwrsahabatan kami.cecehhh padahal bgi pokok kari je punnnn.kecoh betoi.

Tuesday, October 29, 2013

minggu ilmu....

Kisah lepas.baru kini muncul kembali.
minggu ilmu,menyepi sekian hari,kali ini baru berpeluang berkongsi,..
off dua hari lepas sabtu ahad aku isikan dengan kursus pembuatan kek perkahwinan dan seminar dr.azizan osman di wisma mca kl...


 pepagi ahad lepas aku le sorang-sorang pi kuala langat nuu,kat kolej komuniti kuala langat ,adala la dalam 40 minit aku drive,..tu pun main pi ja tanpa bantuan gps bagai,cuma tgk kat google map ja,..yang penting minyakketa mau penuh ,mulut mau ringan tanya orang...alhamdullilah sampai punyaaa...tapi nasib baik tak sesat,sampai elok jeee...ngam ngam time cun cun...

 ni tengah membakar kek buah tu,tapi ni team lain punya,team aku tengah mengadun tepung masa ni....

 tu la chef nya,chef ita,tapi aku panggil kak ita,..so sporting orangnya....baru kenai tapi kau rasa macam dah lama kenai....kira mudah mesere la orangnya...

 pseserta lelaki pun ada,ni kira team yang paling cargas danmantop la,sebab apa ,sebab aku tengok depa punya skill  dan peralatan kira lengkap la tak macam aku,apron pun tak bawak,padahal adaa....bawak towel kecik ja,bertuah betoi...

                       
                       tu tengok chep ita tengah wat riben gula fondant...


ni kek kawanaku yangbuat.nama dia shuhada ,budak shah alam,....kagum aku,muda-muda dah wat bisnes kuih talam...

 ni kek team lain...
 ni pulak kek sapa,...kek aku le haha....
 ni le chef ita tu,puan guru haritu,memang hebat kak ita ni...

 ni le rupa kek aku lepas aku bok balik n buang2 gula fondant tu,sebabnya manis gileee....





Thursday, September 12, 2013

yang indah...

saat yang indah adalah bila kita dalam keadaan semuanya terkawal dan baik...
saat yang indah bila kita tak diganggu...
saat yang indah apabila semua yang dirancang menjadi nyata...
saat yang indah bila kita dapat bersama orang yang dicinta...
saat yang indah itu sudah lama aku nantikan,...
saat bersama anak adalah saat yang indah,..
saat itu akan tiba nanti,...
tapi dik,maaf ibu kadangkala kita perlu berkorban demi kebaikan kita bersama dan semua...
biar ibu selesaikan tugas ibu ,tugas dan amanah yang diberi untuk pastikan jemaah haji petang ini selamat insyaALLAH tiba di Medinah...
ibu akan pulang secepat munkin utk jumpa adik ok,...
maafla kalo ayat macam drama haha....

buat kawan2 teruskan pertahan apa yang mampu di tanah jajahan kita,
bersabarla selagi mampu,...
moga Allah berikan pertolongan dan permudahkan kita dalam melakukan tugasan dan amanah yang diberi...

jumpa lagi....


Thursday, September 5, 2013

tiba lagi saat ituu...




kini tiba lagi saat itu,waktu atau tempoh untuk aku memperkuatkan otot kaki dan kekuatan minda utk menghadapi situasi ini,..selain kapten,cabin crew merupakan orang terakhir yang para jemaah haji temui didalam kapal sebelum berlepas,aku le pak pachak opss  mak pacak yang akan berdiri di pintu pesawat untuk memastikan kelancaran masuk penumpang/jemaah ke pesawat...no ,no,no anybody yangtak berkenaan masuk sesuka hati hokey....
        uwaaaawaaa menangeh ko,3 atau 4jam before kena standby hokehh..lepas selamatnya semua perkara ,aku pula akan terima arahan dari pegawai utk apa2 tugasan seterusnya....suspensss!
           apapun semoga kapal haji musim 2013 kalini lancar dan selamat ,...amin...
buat kawan ku et@kekodokbulat jangan lupa ingatkan aku tentang hiasan utk deco raya haji pulak ye nanti...

gambar kat atas tu kapal haji dolu2,sekarang tentula lebih canggih dan selesa....tapi aku takdak gambaq yang sesuai ,so itu yang kudapat kat google....

esok bermula la pengembaraan ke dunia hajj flight 2013!!!

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers