kawan2:

Sunday, April 8, 2012

dah kat kampung..

ni kisah anakku yang nak balik kampung..
balik kampung yang mula-mula menaiki ketapi menjadi kepada menaiku bas...
gara-gara tiket ketapi yang dah abih..heran gak bukan cuti skolah..rupanya minggu ni ada budak2 u yang bercuti seminggu...menurut kata adik ipao ku laa..
patotlaaaaa hmmmmmm

maka bas telah menjadi pilihan yang tepat untuk anakku yang pantang melihat bas...mesti dia akan cakap bas epes(bas express atau bas mama)..sebab mak aku selalu mai sini dengan bas..

kebimbangan jelas terpancar,..sebabnya aleesya dah hampir2 tak jadi balik sebab tiket ketapi untuk hari jumaat dah abihh...haha

akhirnya misi aleesya berjaya untuk balik kampung ,setelah berjaya beli tiket bas keesokkan harinya,...
aleesya tunjuk muka risao,takot2 kali ni masihtak berjaya untuk balik kampung dengan bas...


ceceeeh happy sangat..!

dah mula boringg la tuuuu...





ni aksi aleesya yang tak sabar nak naik bas,masa bas belum muncul aleesya jerit
: bas,...ohhh bas....mai laaa cepatt" haha lawak betuii!

berjaya akhirnya dengan che pah yang tak dilupakan....tapi silap aku jugak tak mintak seat barisan tengah,jenuh meloncat tera nak sampai kammpungggg ,dah la duduk tepi pintu kecemasan..adoiyaii nak wat cemana nakk,ni bukan naik kapai tebang,,leh kakak cantik tolong tukaqkan seat tuuhuhu....
best laaa dia kat kampung la niiii....bestla warga no.46 tuuu
ibu?,,,,,... bz sedia2 dengan macam2 keja...

selingan... ni pokok jambu ku yang dah mula nampak buah2...banyakk wooo

tapi sayang rupanya indah,tapi belum tentu isinya seindah rupanya...
sebab dalam nya selalu ada olaaaaatt............ulat buah huhu...
kalo nak makan kena pilih2laa...
tapi dah cub apetua nakkurangkan ulat n buruk buah...
ada yang kata kena ketuk paku pada pokok tu..hmm bunyi macam tak logik...
tapi ku dah try..
tunggu n tengok ja laa hasil tuaian kali ni ada pembaharuan ka takk nooo...
tungguuuuuuuuuuuuuuuuuu....................




4 comments:

mamawana said...

Lovely pictures...cutenyer aleesya.. dan jambu itu sedap cicah kicap, gula dgn cili api...berasapsss......

YanaHime said...

Hehe! Eksaited betoi aleesya...duk tepi pintu kecemasan pun takpa janji smpi kg...

bujal X said...

kemain artistik gambar nun~~he~~

Angah said...

mamawana:-mestila sedap...meh aar..
yana: anakku excited tuu...yala asyik tkdpat ikut ja...kalini menjadi apa lagi semangat la!
bujalx: saja la ibu dia sesekali asah bakat..hehe

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers