kawan2:

Thursday, August 18, 2011

buka kat kampong..

selesai sudah episod berbuka di kampungku,kampung bakar kapur,sg petani...penah dgr tak,...mesti tk femes kan,,...tkpa janji aku ada kampung,kampung yang tak sama mcm kampung2 lain,yala kalo sama tkdak la istimewa sesuatu kampung tu kan...
alhamdulilah,kami smpai lebih kurang 1135 kat penang,..lambt g nak bukaa....




sempat posing dgn minnie maklumla lama dah nak balik nak kapai tebang ...

kuih qasidah buatan chepp mira@along

nampak tu udang timbul,hehe kuah mee rebuih my moms mee kuah UDANG LIPAN

set mee utk diberi kepada jiran tetangga...

sambal sutun yang aku buat,utkmakan dgn mee tu

ni ikan sumbat cabai yang aku bagi pakai tali pinggang dari daun pandan.
bagi selamat skit semasa di dlm belanga ...hehe


dalam orang dok sibuk di dapur ,dua budak ni buat projek sendiri dengan aktiviti tabur bedak sampai abih...semua dinding ,tilam.turun salji la sat bilik tu..ni lepas kena hanger dengan ibu..hihi....kan dah kena

ayaq 4 jenis.......

masing-masing tunjuk bakat ehehehee

deretan juadah buka posa......
ada mee goren aku goren,popia,sambal petai(kami tkmakanpun 3 org ja yg makan),buah melaka,gulai lokan jiran bagi,shoop pish boll n ayam(peberet aleesya),anggur,kuih-kuih pulut udang sedap didonia,apam mekar,keripop,kuih keledekguli yg my moms buat (pun aleesya angkut lagi tk abih)kurma YUTA..tiada dlm gmbar koayteow goren jiran bagi lagi..hehe
Kuih-muih tajaan chepp mira.......


senangja,guna saprah kertas surat khabar...apapun memang meriah dengan keriuhan kanak2..meriah dengan juadah,meriah dengan sodara sodari.tapi keriangan itu tk selamanya,..kerna aku jauh di perantauan huhu..
inilah yang tak dapat di tempat tingalku sekarang,dulu lain sekarang lain,dolu sorang sekarang dah kawennn uhuaaahuaaa.....jodoh utara selatan kisahnya....3hari 2mlm dikampungku....ohhh my kampunggg......

ni masa nak balikke klia,tgk aleesyaletihmacam posa,...kapal penuh ,kena la berkampung seketika,sampai2 dah time buka......

jumpa lagi,....sampai jumpa lagi ya,nanti aleesya balik tauuu!...
selamat berbuka pada semua...hmm apa menu berbuka petang ni...buka di mana,belum tau sebabnya nak balik kampung gomeh polakkkkk......minggu balik kampung.... :-)

3 comments:

Sash said...

kueh qasidah iteww sangat yummy!! kat sini merata kiter carik, tak jumpe. lamanye tak makaaaan :))

Anonymous said...

hehe tu kak kami yg buat tuu,....sgt lazat n simple ja penyediaan nyeee
nmpkany akena tepek resepi ni hehe

et said...

hamboi menu....berderet-deret..menu spesel tu mee udang lipan..leh la wat untuk open house taun ni..hehehe

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers