kawan2:

Monday, October 15, 2012

jalan2 bukit tinggi

hari minggu 7okt 2012 yang lepas kami pi panjat bukit tinggi nuuu,...almaklumla nak pi jauh takmampu,...haha..tupun macam betoika kita ni nak bukit tinggi ni? 


 kami bertolak pagi ahad tu,kira pakat semua mangkit awai,aku apa lagi merangkap makcik kantin yang awai2 pagi dah menggoreng bihun ,sosej untuk kami berkelah tang mana rasa lapare....kira siap la 1 beg jugak benda untuk kunyah2...tengok badan la kan..haha...

 perjalanan tak lama,cuma biasala kalo terlajak jalan @ sesat2 sikit tu kan,yang penting minyak mau boh bagi penuh,,..mata kena alert dengan papan tanda,..kira masa kami sampai kat atas tu cuaca amat elokla,alhamdullilah,...angin sepoi2 gitu...apapun jangan lupa bayar rm12 utk seorang dewasa ye...anakku 4tahun tk kena charge....jimat2...keta kena park kat bangunan yang macam castle tu,...pastu jalan la kita kena pintu gerbang saperti diatas yang mola2 tu ...pastu leh la mulakan sesi bergambar yeaa...yeala apalagi nak buatkan...namapun destinasi bajet...haha...

 suasana best,yela bukan selalu pun kat tempat kita ada bangunan cemni kan,..tapi tempat ni takla luas mana pun...kira bulihla gagah jalan untuk orang yang saja2 nak makan angin...bulan madu@ duit banyakk leh la tidoq sinikan...
 yang paling hepi adalah budak ni,...sangat seronok,almaklumla tang pintu masuk tu saja dah ada itik2 dok renang2 kat bawah jembatan tu,excited nak pi tengok...

  aku ,..dan lagi posing kat tingkap toilet,..sementara nak tunggu staff cuci toilet...

 ni aleesya dengan ayah,dia siap request takmo amik dekat2 dengan patung kuda yang ada disambung dengan keta kuda ni,almaklumla aleesya cukup takot dengan patong2 manusia,binatang...tula problemnya kalo aku pi tempat2 macam muzium,pameran yang ada patong2..mampoih dia takmo jalan....keras tang tu...haha

 ni tang umah jepun,aku tak naik sampai atas,depa 2 beranak ja naik sampai atas.aku dok tunggu kat tepi kolam ikan ja,taklarat nak mendaki lagi setelah mendaki semata-mata untuk ke japanese garden.uwaaaa lenguh kaki wooo.tapi kalo pi zaman bacinto sure tak rasa penat punya hhaaaahaahahhaa....

 ni rasanya depan pintu umah yang ada sewakan pakaian kimono tu...rm20 kot ...sewanya..


tengah bagi ikan kap makan...


 tuu dok tunjuk makanan ikan yang dibeli,3hengget tu sepek kechik tu,...padahal kat umah ada,lupa bawakk...

 satu2 nya benda yang kami beli ,eskem 3 ketui...haha....

 tu lori @bus yang bawak kita ke taman jepun,tapi kalo nak bawak keta pun bulih sampai atas nu.terpulang la kan..kami nek lori ni,...ala bukan selalu pun dapat nek lori cemni kan ..hehe


ondaway balik kami singgah pulak di tempat kegemaran aleesya,taman arnab... rm3 seorang... aleesya cukup seronok sampai sini...

 
makan la cik nab....lupalagi nak bawak stok karot yang banyak kat umah..

 part yang paling lama,aleesya asyik dengan aktiviti bagi makan rusa .dia sorang nak kongker bakul yang ada rumpot tu...

rusa pun pulun makan,..sian tengok,lapaq kot...atau memang di biarkan lapaq untuk bagi pengunjung bagi makan...

wajah seorang peminat haiwan yang seronok dan berpuas ati dengan lawatannya kalini...
sekian saja lawatan ala2 bajet ...jumpa lagi di lain masa...

7 comments:

ZurHeritage said...

waaahhh ibu bestnyaaa dapat jejalan kt bukit tinggi.. nk itott boleeee.....

et said...

hepinyer aleesya..

ibu nampak merah..hehehe
rindu nak pi sana

Mimosalina said...

gambar last tu betul ke...leesya dalam kandang rusa...? dah termasuk ke ape..

wahida said...

bestnya...aku tak pernah sampai sini lagi..

lor, aleesya takut ngan patung ke? mcm2 la budak2 ni kan...ekekek...

YanaHime said...

bestnya!!...seronok btui aleesya...btw, sihat walafiat sungguh kawan aku ni naa...

nita said...

wah.. menarik juga kan Angah, nanti nak pergi jugaklah.. mesti Asyraf & Aisyah suka.. tengok Aleesya pun dah terasa seronok.

Angah said...

haha mesti kena bwk budak pegi tau,..alesya tu bukanterlepas masukkandang tapi rusa tu adala 2 ekor dilepaskan kat tmn tu,jinak..siap g selongkar beg pelawat lain yg bwk sayur...haha..lapar kot..

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers