kawan2:

Tuesday, October 23, 2012

hari untuk diri aku....

24oktober hari ni,alhamdullilah aku diberi peluang menyambut ulangtahun kelahiranku,..syukur...
biarpun tiada sambutan,cukupla doa dari mereka2 yang aku sayangi ..yang mampu menguatkan lagi aku untuk terus berdiri dan mengharungi liku-liku hidup ini...
dan saperti biasa,alessya akan bagi ayat/klu2 saperti ni," ibu,dah lame dah ibu tak buat badeitoyou ibu,...."
so apalagi,cik puan kecik pun dah request maka si ibu akan sedaya upaya untuk buat sebijik kek ,jadila kami   je anak branak nak makan pun.... oh ya "badei toyou" maksud nya singkatan dari kek happy birthday to you..haha

 ceceh taip ucapan utk diri sendirik...

 untuk badei kalini,aku try buat kek tanpa telur (nak jimat telur konon haha)...yang mana resepinya ku cari2 dlm tenet,.....dan hasilnya.....taraaaaaa.....

 ni dh siap bakar,disebabkan kesuspenan yang agak meruncing,agak terserlah lubang2 dipermukaan kek yang mana aku sat2 cucuk kek tu,takot tak jadi haha....dan alhamdullilah menjadi jugak....rasanya jugak tidak mengecewakan...


pelanggan setia yang siap menanti,...walaupun kek senget benget ntah kenapa,munkin tempat letak oven yang senget kot...tak mengapa itu takdak masalah....

 jadileee,siap topping...dengan taburan yang dilakukan oleh aleesya sendiri...

 dia la yang merasmikan dulu....makan sampai tak terkata apa2....

 sedapla kot haha....


ni le rupa kek tanpa telur tu...
terima kasih pada penyumbang resepi..
terima kasih djack...



**
terima kasih ALLAH pada kurniaan yang ENGKAU berikan padaku,..
atas usia yang ENGKAU berikan,atas reseki yang diberikan...
terima kasih atas bakat dan ilham yang dianugerahkan...
sesungguhnya terlalu banyak yang ENGKAU berikan padaku ALLAH...
terima kasih ALLAH atas segala takdir yang ENGKAU tentukan untukku,
ENGKAULAH yang MAHA BESAR,LAGI MAHA MENGETAHUI.
terima kasih atas segala...


4 comments:

et said...

kek depa byk luv luv.
huhuhu dapnyer kek cekelat depa
moga bahagia selalu

Angah said...

kek biasak2 aje,i le biu je yang lebih haha,,,,

nita said...

wah cantek hiasan atas kek tu...ia melambangkan kasih seorang anak gitew..hihihi

anyway happy belated birthday Angah..moga diberi kesihatan yang sempurna dan dilimpahkan rezeki..aamiin

Angah said...

oeww trima kasehh nita....

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers