kawan2:

Monday, May 28, 2012

kisah balik kampong lagi-1

ni kek bird di bird (sebutan aleesya )lady bird yang kubuat sendiri haha...macam ibu kumbanggg jaaaa....huduh gilakkk!

kisah balik kampong part 1:

kisah kami yang menyambut hari lahir utk bulan mei,dalam bulan mei ramai ahli keloga ku yang menyambut nya...mama,ateh,aleesya,iffa,rayyan,pishah,dan tak lupa pada arwah maktok......(al fatihah utk maktok ku)...
dan juga tambahan utk aqif yang sambot bulan 4 dan makngah ku yang sambut bulan 6...kira pakejla,...all in 1..senang jimat kos,...hehe

sila lihat gambar dibawah,anak sayaaa yang nak jugak2 pakai baju gaun cinderella @ snow white tu..tq pada chekjuaino kerana sudi sponsor baju butik sewa baju kanak2 nyee hehe..toce toce....tapi maap ,seksi pulokk..nasib beik baju kanak2....

kelihatan ayah dan anak yang begitu teruja nak memotong kek sponsor by ateh...

4 tahun dah anak sayaaa.....


kelihatan juadah pencoci mulot
nasi serai my mom masak,..ayam panggang ,pasembur yang taja oleh umi rayyan.puding jagung yang dibuat oleh mak chaq.puding roti ,kupkek,sardin poket dibuat oleh aku hehe...oh ya tklupa juga kepada pensponsor2 lain.tq2....






aleesya yang posing dengan mama dalam upacara bagi2 hadiah,..tapi disebabkan pada bulan mei ramai sgt yang menyambut nyaa maka bajet utk setiap hadiah dikurengkan hahaahahhahaa....

begitu teruja mendapat set es-kem yang diberi oleh mumy aka tokei butik baju kanak2 tu....

kelihatan superhero batman dan aleesya di samping sepupunya maksu yuni....

para sepupu yang gembira mempamerkan cenderehati dari craftkami hehe aku la tu...klip tudung n keychain...

ni keychain yang aku buat utk anak menakan ku,...iffa...

ni utk sepupu2 ku tadi,bulih la...

ni pulak permintaan dari kakak ku atau lebih populer sebagai cikbugs jurugambar pengantin sekitar sungai petani ye puan puan.....yang telah meminta aku membuat kan keychain buku(al maklum dia ni rajin tulis cerpen n novel jugak) pastu yang ku tak tahan,adaka mintak keychain bentuk guni baja..adoidooi,...maka terhasil la karung guni kenit tu ye...harap along puaih ati nooo...

kelihatan pelanggan /along yang berpuas ati dengan produk yang dihasilkan oleh aku..hehehe

terus pasang siap kat kunci keta dia,.....

ni cik pishah jiran kami yang menjadi rakan karib kami dari kecik sampai lani,...oh ya cik pishah puding karamel mu itew sgt shedap yaa....tima kasih kerana susah payah balik umah terus masak puding utk kami2 niii...lazat....

aleesya terima hadiah dari ayah....
(mana ibunya,..oww ibunya bz gilerz...tk sempat make up n tkmola amik gambaqkan)


hadiah dari along aku/umi long utk aleesya,cerminsponge bob yang aleesya sukaaa sangat!tq tq

aleesya tengah nakbagi hadiah kat tok mama.....

sempat lagi posing..adoiii...

hadiah dari aleesya utk tok teh....

rerama yang diminta aleesya utk pasang kat belakang baju dia.....macam2...

kek sponsor oleh ateh...yela kan ke kek yang ku buat blom tentu sedappp huhu...

nanti kita sambung lagik yee....ada 2 episod lagi..jeng jeng jenggg tunggu....

--------------------------
ni bab outdoor shootingplak.....

ni kisah sempena enibesary ku baru2ni....


outdoor shooting sempena enibesary kami yang ke 5.....alhamdullilah....
kami sesaja pakai unipom keja hahahahahahhaaaaa...
sama tak dengan gambar di bawah?

tunggu episod seterusnya...........................mata pun dah nak lelapp pulak.....

2 comments:

Anonymous said...

pergj hebat depa..chantek rambut aleesya..ori gitu..tak yah pinjam rambut org..hehehe,.
bestnya..aku pun naK photoshot gak arrrrrr..
oh kamera idongku

Angah said...

haha tkperlu kamera idung pun tkpa,tkdak makna tkreti amik gambar kalo pakaia kamera idung pun tksemsti nya cantikkan kalo tkpndai..haha
hang amikla 1 unipom keja hang 1 unipom juruteraaa kapai hahahahhaa

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers