kawan2:

Friday, January 18, 2013

hari rajin

kelmarin adalah hari rajin,sebabnya aku rasa macam dah tak lama dan tak sempat aku nak jahit sebab banyak sangat agenda dankeja2 tertangguh yang belum settle selagi belum bercoti ni....
jadi dengan semangat meluap2 melihat longgokkan kain yang sudah aku kerat nak tunggu masa jahit ja,aku kena panaskan enjin untuk gerakkan mesin jahetku itew..



inilah produk hasilan ku kelmarin,set barut warna ijao yang dilapik dengan kain flannel,kenapa pilih ijao? oow itu bukan pilihan,tapi itu kain lebihan projek dulu2,jadi dalam kempen penjimatan ni,adalah harus ku guna pakai apa yang ada di peti karun itew...


                                  jadila,dapat 7 helai....cukupla kot...

 ni pulak bukan kain buruk ye,tapi t-shirt aku yang dah tak muat,jadi dalam dok godek2 kat tenet tu,aku jumpa website ni
                treasuresunderthewillowtree.blogspot.com/2012htt/04/tutorial-newborn-mittens.html

                           yang ajar cemana nak jahit boxing baby....

 haha dapat la 4 pasang,semua sarung boxing....tapi biasala kalo aku yang jahet kompem la harus ada herot petotnya.....yang mat salehtu jahit memang bulat elokla boxing tu......


                                                     jadilaaa.....

 ni pulak lebihan kain perca yang sarung tilam aritu,gabung dengan kain dot2....1 utk kakak dan 1 utk adik...


                 
       kalo dah ada bantal untuk adik dan akak,harusla ada bantal untuk ayah dan ibukan....


       wajah si akak yang berpuas hati dengan produk, walaupun ibunya jahit herotpetot haha....

                             selesai satu bab....banyak lagi bab dok menanti..

6 comments:

et said...

wow....hebat ibu ratu..hehehe
kreatif gilak kamu ini...kalau haku...kena boxing ada la..kahkahkah...

Melor said...

salam . nak dapat baby baru ke? kalu betul tahniah la. suka tengok rambut kakak cantik terkenang rambut dara saya masa sebaya kakak cantik macam tu la.....

Angah said...

et: hahaha kena boxing,ala sonangja pun..
melor: ye nak dpt bay ,..o ye rambut anak dara cik melor pun sama hehe kebetulan....

Fifi Nadhrah said...

wow.. syoknye ibu pandai jahit.. saye suke.. tapi tak pandai jahit..

salam kenal dari fifi..

nita said...

so jelezlah saya ngan Angah ni.. kalaulah saya terer jahit, sayapun nak buat jugak..
wah, saya pulak rasa tak sabar nak ada baby bila nengok barut ngan sarung boxing tu..
Awak dah berapa bulan dah sekarang ??

Angah said...

saya dh tunggu hari ni,8 hari lagi...

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers