kawan2:

Friday, January 11, 2013

cuba jugak...

dalam pada kebizian,keletihan,ketidak laratan aku harus juangkan semangat menjahit hingga ketitik noktah yang terakhir....lagi mampu aku jahit jugakla,...
dan aku dah berjaya jugak hempas pulas pulun jahitkan sarung bantal baby dan sarung tilam baby,dan kain utk bedung baby...

 jadila konsep warna warni cemni,biar nanti mata baby tu tertarik dengan aneka warna kat sarung tu haha...

              buleh la gagah gagah jahit sempoi ja takdak pesyen pesyen....simple cukup aaa...

 3 helai kain flannel yang akan dibuat kain bedung,walaupun pada pirasat aku corak nya tak menepati my citarasa tapi apa leh wat,dari tampin dapat la 1 helai yang merah tu walaupun macam tak kena ,terjah pulak ke nilai 3 ,nilai satu yang gah dengan kepopularitian kain2 takdak jugak kain flannnel tauu! tensennnn,,,last2 pi ke the mines kain kedai kain teewah tu,huhu jumpala yang bear kenit tu dengan yang petak....walau hajat hati nak ke kamdar,tapi eiiiii banyak songeh aku ni kan....takpe la naakkkk,....bulihla kot,nanti leh buat selimut gakkk....

 pasto sarung tilam nipis n sarung tilam 4inci yang ado kek kampungg...
n satu lagi tertangguh adalah nak jahit barut plak.....

 sedar tak sedar pisang kat kebun belakang umah pun (cehh kebun la sangat kan) dah berbuah ,dan yang dok adala ni pun ada5 pokok lagi tengah menunggu giliran berbuah utk membesar dan sedia utk dimakan....
rezeki....jadi hero gomeh pun potong la,dapat la banyak ni..alhamdullilah.

 dapatla sedekah kat jiran2 dan kengkawan terutama encik melor hero kepada et@kekodok bulat yang amat suka dnegan pisang comel ni....harap kamu suka encik melor haha....

dan inilah jantung pisang comei tu ,so leh bayangkan la saiz buah besaq mana,pasti comei jugak...tengok bandingkan dengan gelas pelestit tu,...kecik lagi jantung tu...so leh bayangkan la setandan buahnya pun comei2 ja...makngah ku kata tak yah rebus la,kompem pahit ,n wat abih gas ja...so wat hiasan ja la,kalo ada lembu ka,kambing ka macam kat kampung leh la sedekah kat depa kan,,ni ada chipmunk n burung ja ...adaka depa nak makan haaa....teringat waktu dulu masakat kampung,lembu ntah sapa2 punya yang suka tambat depan umah aku selalu macam menjerit2 mintak ayaq,sebab dahaga,..pastu kami letak sebaldi ayaq,nah shruuuut sat ja,clear dah ayaq dalam baldi tu,kesian lembu tu,apa la tuan lembu,tak bertanggung jawab..ehh apa cerita bab lembu plak ni,..haha tetiba nostalgia kat kampung menjelma....



2 comments:

Sash said...

Rajinnnnya depa jait sarung bantai baby! Buleh tempah nanti ni. He he. Bila due babe?

Anonymous said...

alooo baby...acik limah nak satu bantal tu boleh..canteknyerrrr ibu ratu...pandai ibu pilih kain..

tak sempat sampai unah dah bebijik rambutan melor mkn..dia suka rambutn mak hang

et

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers