kawan2:

Wednesday, August 15, 2012

tak kisahla...

takkisahla kalo time la ni orang dah sibuk uplod mood raya,aku nak uplod gak kisah balik kampung aritu,yela dah nama pun blog ni kisah kenangan kita,..kan.....

kami selamat mendarat jam 1030 pagi di penang,...macambiasala odw nakbalik pasti ada persinggahan,yang pertama sekali aku pi amik obat kat klinik panel yang service macam sipot shedut,lambat gilakk.ke2,lokasi jeti ikan kat penaga,abah ajak kami pi situ utk beli ikan yang fresh ijao2 kata abah ,leh la kita bakar ikan petang satgi...memang betui ikan murah n ijao2 lagi,sedapnya...


sayangnya aku lupa nak snap gambaq ikan tu,..



ni menu kami petang berbuka tu,sardin gulung permintaan hero gomeh, tkkurang jugak permintaan along ku iaitu koayteow shop bilis yang kubuat masa kat umah aritu,patot nya orangyang tak bpa sihat ni yang request menu aikk suda terbalik suda....

puding karamel kuruih yang aku buat gara2 nak cepat n malas punya hal,telur bistik bajet yang ku buat,nasi lemak tajam along ku beli,kuih raya yang dia buat ,kuih muih tunjuk2,dan tembikai kuning hmm lazat...

ni pulak kaki anak aku,gambr ni dia yang snap sendri,biasa la dia pun nak amik bahagianjugak,jadi semua babak kat atas ni part kaki,ja,kaki cik pah,kaki baby bob n kaki dia....

ni masa dia dah terlena dah,sian dia bangun2 pagi kebetulan pulak dia bangun awal aritu ,maka gheyau la sebbab nak ikot kami ....hmm nasib baik la ada cekelat mentos penyelamat keadaan!hhuhu...tunggu ye nak,lagi 3,4 hari ibu balik la kot,insyaAllah...

gambaq mentos: kredit to google

2 comments:

Sash said...

Selamat Hari Raya awaakkk!! Jemput la ke rumah kalau ade di penang :)

et said...

amboi nasi lemak nama vouge gitu..nasi lemak tajam
sedapnyaaaa puding caramel sojukkk

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers