kawan2:

Sunday, August 5, 2012

sorang ja..

semalam aku buka posa sorang ja,...sebab hero gomeh kerja n aleesya masih kat kampong lagi,..memandangkan keinginan untuk nak makan koayteow sup buat menu ulangan pada hari ke2 adalah harus dilakukan. oleh sebab bahan2 yang simple dan mudah tapi bagi aku dah cukup membuka selera aku untuk bukak posa,...tambah pulaksup bilis ni manis n makan dengan kicap boh cabai melaka opps cili padi..oww so good!

sebab apa dipanggil koayteow sup pangkor adalah,...tringat aku zaman practikal kat teluk dalam resort dulu yang tiap2 pagi kalo kena tugas kat kitchen department ,aku kena siap kan bahan2 ni la ,kul 6pagi tu kena standby siap semua dah,sebab pagi2 lepas makan pelancong akan pi snorkeling pulak jadi harusla isi perut dulu...menu ni adalah wajib untuk pagi2 di beach hut restoren ,yang menjadi kegemaran pelancong dari taiwan yang tak leh nak brek2 makan,selagi ada makan depa kan makan,naik lenguh tangan topup makan...huhu.tapi semua tu kenangan woo ,bab kenangan kat teluk dalam resort tu nanti aku story naa...


ni pulak peneman menu ku,makaroni bakaq dari mastarchep atau duta jalan2 makan kat nilai iaitu et@kekodokbulat.... pandai hang masak !
et ni orangnya baiik,walaupun kalo tengok luaran dia sama macam aku jenis Garang@ chenge tu kata orang kedah la,tapi kami beikkk...kan kan et...

itula sedikit kisah berbuka macam aku ni,yang kadang2 rajin ,kadang2 terlebih rajin dan selalunya terlebihmalaih utk update blog...hehe

errr....adalah saya dapat pulang beraya tahun ni?? err....ntahla,..mudah-mudahan tapi kalo ikut giliran,giliran aku beraya nuuu tunggu 3,4 tahun lagi,..huhu...takpala aku raya kat klia dahla,...nama pun kejakannn..sabaq sabaq....

5 comments:

Sash said...

Amboii koey teow sup depa meriahhhhh sakan :D

KizZ said...

Lah..nape tak ajak Kiz? Hihi...

et said...

alamak..ni kena pi cari keatiaw ni...sedap woo sup ikan bilis mkn ngan keatiaw...
tq for idea..
tak sabaq nak balik buat

hahaha..baik ker?mestilah baik..org berbudi kita berbahasa..org tak reti bahasa jer kita tolong bahasakan..hahaha

et

Angah said...

koayteow sup yg biasa2 ja,....yg bajet punya haha....jom la pakat mai makan...memang lazat sup bilis mkn dgn koayteow ni,yg pasti pasangan dgn kicap bercabai...memang lazatt...

wahida said...

aku berjaya tak update makan2 sepanjang bulan puasa ni...yahuuuu!!!

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers