kawan2:

Saturday, September 22, 2012

entry jimat2/diy...

okla entry jimat2/diy kali ni menunjukkan cara jimat untuk tutupkan lobang yang ada di simen lantai umah kite ye,...atau lebihtepat lagi umah saya...umah ni masa ku mula sewa dulu lobang2 tepi dinding ni dah ada,cuma ntah napa baru timbul idea nak tutup lubangnya itu...yela semanggat pengemasan yang tak pernah padam,maka harusla aku tutupkan lubang tu sebelum ada anasir luar/serangga yang tak diingini saperti lipan,ulat2 kecik,atau ulaqmintak dijauhkan... muncul...

nampak tak lubang2 tu...mujurla tang ruang tamu ja ada...bilik2 len tak dak...


 panjang jugakla ada la dalam 2meter....nampak tak yang belah kanan tu,tu bukan retak tapi bekas sarang anai2 yang nak panjat dinding...


 bahan yang diperlukan: simen putih yang orang dok plaster dinding tu,(aku memang ada stok diumah,ala lebih2 hat buat kek tipu tu la...) murah ja kat kedai hardware,.dlm rm2 kot sebungkuih...pastu bancoh aa dengan ayaq...kacau sampai ikut pekatan macam nak wat adunan goreng pisang tu,..

pastu tuang la,ratakan dengan benda tu,tktau nama apa tah,nak kata spatula bukan,err..ala mcm yang goreng burger punya tu,..takdak kalo pembaris anak pun bulih haha...pastu buatla kemas sampai puaih ati,jadi dah siap,anda akan rasa lebih selamat tatkala berada di ruang tamu anda. ye puan-puan...nak golek2kat lantai pun ok aja...selesai....!

 ni pulak kisah selipar aleesya yang dah tercabut gambaq princess dia tu,tinggal sebelah ja princess tu, jadi aku dah cabutkan  n gantikan dengan bunga felt yang ku buat,..ni kira mai mood rajin la kan,cuma tak brapa rajin tang nak cuci dulu selipar tu sebelom nak tempek bunga felt tu,almaklumla excited n nak kejan masa...yela nak harap off day ja nak kemas segala,,


 ni ja bahan nya pun....gam tembak,bunga felt...


tempekla kat kasut seliper tu,... tapi tunggu la bagi gam tu sejuk n beku dulu sabulom bagi anak pakai,satgi tak pasai kaki anak yang gebu dah melecup....
ok dah siap...sekian segmen jimat2 /diy kali ni...atau lebih tepat lagi segmen jimat bukan kedekut haha...jumpa lagi daaaa....

Sunday, September 16, 2012

pelangi....


pelangi indah yang kudambakan di setiap kehidupan kita....
semoga pelangi yang bakal hadir membawa warna keindahan dalam hidup ...
pelangi usah kau pergi,tinggalkan ku sendiri...
temanilah aku buat semangat.....

Monday, September 10, 2012

bukan belas bukan simpati...

Bukan belas bukan simpati.....

"Menangis ku sendiri
Ketawa pun sendiri
Berpanjangan keresahan hati ini
Siapalah yang tahu
Sakit pening diriku
Tiada bertempat ku mengadu
Bukan mengemis bukan meminta
Hati terhiris ku pendamkan saja
Bukannya belas bukan simpati
Niat yang ikhlas letaknya di hati

Ku dengar burung menyanyi
Berterbangan bebas di angkasa
Walau sesekali terasa iri
Tabah ku terima takdir yang Esa"


terima kasih atas komen seperti ini yang kuterima,..
terima kasih kerana sentiasa bagi aku sokongan.....walaupun dari jauh..
"ku manusia yang memahami apa yang kau lalui, mungkin kerana kita berkongsi DNA yang sama... jangan lah kau bersedih kerana adakalanya kita bertanya kemana hilangnya matahari di saat Allah berikan kita hujan dari ribut.. rupanya Allah hadiahkan kita pelangi selepas turunnya hujan... Allah menguji kita dengan pelbagai cara.. dan aku juga tidak terlepas .. namun dugaan ini tidak akan melemahkan aku.... aku akan bangkit dan terbang lebih tinggi.... daripada Cucu Abdullah Bin Salleh "
moga pelangi akan hadir jua dalam hidup aku suatu hari nanti.....

Friday, September 7, 2012

Masa utk mengemas

NAK MENGEMAS..........................

MARI2 TOLONG SAYAAAAAAAAAAAAAAAA..............

Wednesday, September 5, 2012

kekuatan...

sumber kekuatan...

semoga hari hari yang kita akan lalui nanti terus diberi kekuatan,kesabaran,ketabahan hati,semangat yang kuat,keazaman untuk kita harungi kehidupan di masa hadapan..
walaopun adakalanya putus asa,menyerah kalah itu hadir selalu juga dalam diri,kita harus kuatkan hati .
semoga ALLAH akan terus memberi petunjuk,kesabaran,dipermudahkan rezeki kita..
segalanya buat kita...

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers