kawan2:

Sunday, May 30, 2010

kembali..kini aku kembali seperti sediakala,setelah selesai tugasan tempahan craft dan kerja2 penambah baikkan utk dunia kraft aku,kini aku kembali dan semakin yakin dlm menongkah kehidupan. dlm duniani kita tak mungkin dpt semua apa yang k ita hendakkan,sebagaimana mama selalu ingatkan kami,"kita kena selalu bersyukur,jika kita rasa hidup kita susah,pandangla ke bawah,lihat mereka yang lebih susah dari kita,." sebut tentang kesusahan dlm erti kehidupan serba kekurangan,teringat aku peristiwa di Kemunting perak suatu ketika dulu semasa aku di dlm kereta menati mamaku di tepi jln berdekatan warung sate,ada sepasang pasangan suami isteri berjalan berpimpin tangan dengan anak kecil mereka usia lebih kurang anakku aleesya.
bila melalui warung sate si anak menarik2 tangan si bapa kerana munkin menginginkan sate yang sedang dibakar. si ayah memandang si ibu lalu si ibu memandang kembali pada si ayah seolah memberitahu sesuatu,si ayah memandang pada anak sambil menerang bahawa mereka tak punya wang utk membeli sate tersebut,lalu si anak kecil merintih menggoyang2kan tangan si ayah lagi..lalu tanpa segan silu si ayah membeli secucuk sate pada anaknya demi tidak menghampakan si anak kecilnya. si anak ketawa riang.lalu mereka berlalu .
aku yang memandang keadaan itu berasa amat terharu dan sedar bahawa kita harus sentiasa bersyukur,tak semestinya hidup kaya rasa bahagia dan tak semestinya hidup susah tak bahagia.pastinya mereka bahagia dengan cara sendiri bukan?...
dalam perjalanan hidup ni,penuh dgn warna warni indah kehidupan. dan hidupku kini ceria disamping anakku aleesya...lihat saja aksinya ketika di kebun sayur sewaktu kami singgah di kampung matahari jatuh,teluk kumbar penang melawat kawan mama,.

No comments:

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers