kawan2:

Tuesday, October 29, 2013

minggu ilmu....

Kisah lepas.baru kini muncul kembali.
minggu ilmu,menyepi sekian hari,kali ini baru berpeluang berkongsi,..
off dua hari lepas sabtu ahad aku isikan dengan kursus pembuatan kek perkahwinan dan seminar dr.azizan osman di wisma mca kl...


 pepagi ahad lepas aku le sorang-sorang pi kuala langat nuu,kat kolej komuniti kuala langat ,adala la dalam 40 minit aku drive,..tu pun main pi ja tanpa bantuan gps bagai,cuma tgk kat google map ja,..yang penting minyakketa mau penuh ,mulut mau ringan tanya orang...alhamdullilah sampai punyaaa...tapi nasib baik tak sesat,sampai elok jeee...ngam ngam time cun cun...

 ni tengah membakar kek buah tu,tapi ni team lain punya,team aku tengah mengadun tepung masa ni....

 tu la chef nya,chef ita,tapi aku panggil kak ita,..so sporting orangnya....baru kenai tapi kau rasa macam dah lama kenai....kira mudah mesere la orangnya...

 pseserta lelaki pun ada,ni kira team yang paling cargas danmantop la,sebab apa ,sebab aku tengok depa punya skill  dan peralatan kira lengkap la tak macam aku,apron pun tak bawak,padahal adaa....bawak towel kecik ja,bertuah betoi...

                       
                       tu tengok chep ita tengah wat riben gula fondant...


ni kek kawanaku yangbuat.nama dia shuhada ,budak shah alam,....kagum aku,muda-muda dah wat bisnes kuih talam...

 ni kek team lain...
 ni pulak kek sapa,...kek aku le haha....
 ni le chef ita tu,puan guru haritu,memang hebat kak ita ni...

 ni le rupa kek aku lepas aku bok balik n buang2 gula fondant tu,sebabnya manis gileee....





2 comments:

ZurHeritage said...

uuuii lamo benauuu... hgt xupdate blogg.. amboiii koiii maju nmpk, hihi dh boleh niaga laa lpas nii.....

Angah said...

Tkla aku pi tmbh ilmu ja la.tp kompem aku tkbuat dh kek ni

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers