kawan2:

Thursday, August 29, 2013

selamat hari merdeka ke 56!

selamat hari merdeka!
semua orang akan menyambutnya,
takkira bangsa tua,atau muda....
marilah meraikan nya,..
kita tidak diminta memikul senjata menentang komunis,..
tapi apalah salahnya jika kita mengibarkan bendera tanda sayang kepada negara kita Malaysia!
anda bagaimana?


ni kat opis aku,merangkap  hidup mati tempat yang kami pertahankan....haha banyak sejarah tercipta disini suka atau pun duka...

 oww ini pula sudah pasti benggelow saya haha yang tak seberapa...opps maaf bukan benggelow saya tapi umah sewaan sayaaaakkkk... yang pasti bukan yang warna kelabu belah kiri tu,tapi hat belah kanan tu haaaa...

 ini pola saya di tempat keja bersama ciklimah @ kekodokbulat 
sewaktu kami menghiaskan daerah/tanah jajahan kami....ni pun mintak wak kholil cleaner kami yang tolong snap haha...
                       apapun esok hari merdeka,dan pastinya public holiday...aku? sekadar berada dirumah mengemas apa yang patot dan menyiapkan jahitan2 yang terbengkalai....

   buat kawan-kawan seperjuangan ciklimah,cik aira,cik none,cik tira selamat bertugas,




Wednesday, August 28, 2013

segmen senget tu seni

utk segmen senget tu seni kali ni,aku menerima tugas utk mentranformkan baju tshirt wolkswagen ubah kepada sarung kusyen 4segi,..permintaan ini ditunaikan saya,walaupun saya agak ragu2 dan bimbang hasilnya nanti tak seberapa dan kompem senget..tapi dah tuan yang meminta ni jenis tak kisah asalkan menjadi dan tertunai impiannya maka dengan ini terhasillah.......
taraaaaaaaaa

...

dari sehelai baju yang tak punya apa-apa daya penarik,...sebab baju ni dah lama.

 kepada satu sarung kusyen yang pasti memberi semangat dan motivasi pada tuan punyanya,,,,

                                                           ni pandangan depan ye,...

 dah siap dah pun,sebenarnya dahlama aku jahitkan,tapi ni baru kesempatan,maklumla agak sibuk semenjak 2menjak ni,...bulehla kot no,..almaklum la kalo aku punya hasil keja tangan kompem ada senget,...tapi tkpa kan,senget tu kan seni.....


apapun semoga menjadi pencetus semangat pada tuan empunya iaitu cikbugs aka my along yang mengimpikan kereta wolkswagen jetta suatu hari nanti,...nanti dah dapat keta ni jangan lupa amik kat epot ok haha......

Wednesday, August 14, 2013

kami hepi beraya



bestnya kami beraya,...
anda bagaimana..?
apapun selamat hari raya,..

Thursday, August 1, 2013

selamat hari raya

 semua orang la ni dah rasa bahangnak raya,tak terkecuali aku,semua pakat pek2 barang dah,kemas umah jangan cakap la,lagi tak raya lagi tu tak abih kemas..haha..aku tahun ni dpt la beraya dengan anak2 walaupun tanpa kehadiran hero gomeh..tapi tak tau la,kata hero gomeh,kalo flight tak punoh,akan sampai la dia,..apapun tunggu la tengok,..
    esok sabtu insyaAllah dipermudahkan,.. aku ,anak akan balik le ke kampung nun di utara,tapi kalo flight penuh maka akan berkhemah la kami di klia haha...



ni nak tunjukla koleksi aku,ala zaman rumaja dolu2 fanatik sangat dengan kumpulan 4u2c haha,siap jadi ahli fan club tu,...ni kad raya yang depa hantaq kat aku....masa dapat kad ni apalagi syok gila,oh ya selain dari 4u2c ni ,aku dengan akak aku rajin hantar kat yang dipertuan Agong,sultan brunei,sultan kedah,perdana menteri ,tapi sayang sebab aku taktau letak tang mana dah kad-kad tu,...



 ni pulak projek ubahsuai seluar baju melayu anak ku,aku potong pinggang yang getah tu sebab keras sgt n ketat,sian baby ku nak pakai ,maklom la anak yang sehat maka seluaq yang umur utk 1tahun baby dah tak muat utk akasyah yang baru 5 bulan.so hasil kekereatifan ibu,maka ditambah kain tshirt jadi seluar getah.


 ni pulak acara wajib,kad raya save bajet dari ibu la,...orang jimat2 macamnila,semua nak save...aku buat la kad ni utk familyku,mertua dan pengasuh aleesya dulu....dah siap pos dah..


 ha ni pulak kueh raya tak seberapa yang aku buat sampai naik lenguh kaki,sebab buat sambil duduk tak best,berdiri lagi best hasilnya kaki macam nak tercabot haha...aku buat 3 jenis je pun,popia nestum,biskut german yang memang enak banget dan biskut bunga cina....phehhh nama...
     
apapun buat kawan-kawan,aku mintak ampun maaf dari awal blog hingga setakat blog ini,mana tau apa yang aku coretkan ada menyentuh sensitiviti ,hati kawan2,kot kot terkasaq bahasa,terguris kata

              ok selamat hari raya maaf zahir batin kawan kawan ku......
                         semoga kita berjumpa lagi....
        sayang hampa semua ,bertabah la hati buat yang bertugas,....

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers