kawan2:

Wednesday, June 30, 2010

selesai sudah...




alhamdullilah selesai sudah jualan jumble sale di tempat keja ku,syukur semuanya berjalan lancar dan sambutan menggalakkan.biar pun penat namun happy jugak dengan kehadiran kawan,pelanggan yang tak putus-putus. dan kini ibu dah punya lebih masa untuk aleesya..terimakaseh aleesya,hero gemas,http://chekjuaino.blogspot.com kawan-kawan,pelanggan dan pada semua yang menyokong kami selama ini...!

Tuesday, June 22, 2010

maaf yaaa..


aleesya anak ibu ....maafkan ibu..semnjak 2 menjak ni ibu sgt bz dengan aktiviti kraft ibu..,bukan senang nak senang..tapi ibu usahakan apa yang termampu untuk kita k! cuma aleesya kena bagi kerjasama,jadi dapatla ibu hasilkan karya ibu yang tk seberapa ni ,hehee...cuma aleesya kena latih tulis dan pegang barang guna tangan kanan supaya senang ibu nak turunkan ilmu ibu ni nanti heheeehee...kalau tak sapa nak wariskan mesin2 jahit ibu tu kannn...ok aleesya teruskan dengan aktiviti aleesya tu, n ibu nak teruskan dengan kerja2 ibu niieee....vrooommvrooommmm

Monday, June 7, 2010

conTEST Gambar Best by Asada...


sila baca dibawah utk detail yee


gambar terbest no.1







gambar terbest n0.2

Seruan disahut,cabaran diharungi,dan akhirnya aku sebagai seorang ibu nak sertai jua contest yang ASADA http://akudakmalaysia.blogspot.com/2010/06/hadiah-dari-egypt-untuk-dimenangi.htmlanjurkan ni,mana tau ada rejekiku...
ibu ada 2 gambar yang bagi ibu cukup terBESTle...heheeeeehehee
hadiah pun mcm best,dapat piramid 3 bradik lagii...
ok,huraian utk terbest gmbar pertama:
-gambar ni merupakan gambar bestku yang mana ketika itu aku baru sehari bergelar isteri,outdoor shooting dilakukan di banglo besar,dikampung ku. rumah ni memang menjadi impian alongku utk dia abadikan keklasikkan umah banglo ni utk outdoor shootingku,nak jd cerita tuam umahni keluar(padafirasatkula kerana pintu bermangga)maka kami pun berposing sakan...selepas bebrapahari,bulan,tahun(2thun)selpastu,rupanya ada rahsia disebalik banglo ni,ada kisah misterila,senang ckp ada h_ _t_ la,kecut perut gak dgr..tp nak cemana,alhamdullilah la tkdakpa yang berlaku pada kami semua..dan sekarang banglo tu pun tkberpenghuni,dan dh hampir roboh.

ok huraian gambar terbest ke2=
- gambar ni ku secara spontan tersnap masa ku pi honeymoon di langkawi,lokasi di bird park...munkin kerana kelaparan yang amat sangat kot,tu yg membuatkan monget ni bagi pose cemtu.akupun apalgi snapp jkgn tak snappp...yela kalu tak snap cemana nak joint contest ni kan..


so kekawan,jom join contest nisonang joo syaratnye::

-Buat satu entry khas dengan tajuk Contest Gambar Best by AsaDa. UPLOAD GAMBAR TERBEST yang anda ada. tak kiralah gambar anda sorang atau ramai-ramai. takpun gambar orang kenduri kawen. asalkan bukan gambar lucah. yang pasti, gambar tu anda punya.. bukan cilok dari pakcik google atau orang lain.
-Ceritakan kisah sebelum atau semasa atau selepas gambar tu di capture secara ringkas mengikut kreativiti anda. jangan panjang sangat sampai cecah lantai. karang merangkak asada nak baca..
-Copy banner di atas. letakkan di dalam entry dan di side bar blog anda. pastikan ia di-link terus ke entry ini.
-Anda boleh letak seberapa banyak gambar. tetapi hanya satu gambar daripada anda dipilih untuk dipertandingkan.
-Dah siap buat semua syarat, letakkan link atau url entry anda tu di ruangan komen entry ini untuk asada terjah. selesai..
-Nama peserta akan asada letak dan link kat tepi blog ini. so, sila bagi nama glamour anda.
TARIKH TUTUP PENYERTAAN IALAH 1 JULY 2010.. masuk je 2 july, tutup..
so jom kita meriahkan lagiiiii.....




























sambutan duet dgn ibuu...














ni pulak sambutan kami berdua je,pagi selepas keja aku singgah di kedai nak beli kek untuk aleesya,memandang hari ahad,kedai kek kat umah tak buka,so aku beli le kek kenit ni,tu ja yang paling vouge pun...jadila asalkan aleesya happy..tgktu punya seksi taksempat pakai baju...

aleesya 2thun sudahhh...


















30may lepas genap aleesya 2tahun,ingat lagi masa nak lahirkan aleesya,kandungan dh lewat 5hari...debar2 dlm hati,jantung getar2...tepat jam 9.57mlm hari jumaat,aku lahirkan aleesya az-zahra binti azharudin dengan selamatnya..pada detik itu aku naik pangkat jadi seorang ibu. dan pada mlm tu jugak aku tak dapat lena sampai ke pagi..ntah n apa..excited sgt kot,mcm tak caya pun ada..siang hari esok baru aku dpat lena...dan aku tido di wad 2mlm,ahad pagi bersamaan dengan hari kenduri adikku asha,ku tiba di perkarangan umah dengan sambutan umpama alaala raptai pengantin, dan secara automatiknya aku dilawati di bilik seperti pengantin jugakkk heheehee..sampai tak larat nak salam...
dan kini aleesya dah dewasa,2tahun dilalui dengan bahagia,semoga kebahagiaan di kekal,bertambah harmoni dalam hidup kitakan...sambutan harilahir diadakan 3 peringkat,1 di kampung..aleesya siap pakai crown ,subang gantung,nak tergelak betui..siap tahan,maintain je...dah besar anak ibu niii...

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers