kawan2:

Saturday, August 29, 2009

beRJAYA!!!


"Syukur alhamdullilah,keluarga kami mencipta sejarah,bang ni la rumah kite"eh,tersasul pulak sampai mcm iklan lak.sebenarnya syukur akhirnya aleesya azzahra anak ibu dah berjaya melangkah dengan penuh yakin tanpa takut2 lagi,esok genap 1 thun 3 bln alesya dh pandai berjalan.sayangnya ibu n ayah tak dapat saksikan langkah aleesya yang pertama,tapi itulah pengorbanan..ibu n ayah jauh di rantau nakkk...isk iskhh..sedih betooi

Friday, August 14, 2009

juai juai...





ni gambaq masaku meniaga kat admin building,mula2 takut gak nak try,ya la dahla siap amik coti semata2 nak juai2.alhamdullilah keja keras akhirnya berhasil.70% barang laku.tapi biasala adat kita org melayu yang meniaga mesti ada komen2,kutuk2 dari kawan2.tapi kitaorg tak kisahla,janji kitaorg cari rezeki halal dan tak kacao sesapa pun...
barang2 yang kami juai kira campur2 la,asha separuh aku separuh..yela dh sewa tapak pun konsi2.penat memang penat tapi best.sekurang2nya pengalaman bertambah.

Monday, August 3, 2009

aleesya n nenek2...



masa ni kat airpot bayanlepas.,aleesya disamping tokmama dan tok omputehnya iaitu nenek lisaannebaker yang baru dikenali masa dok tunggu flight ke klia,nenek lisa ni pandai ckp melayu rupanya so aku takyahla susah2 nak keras lidah nak speaking london,kira kerap jgkla jumpa matsaleh yg pandai ckp melayu,(nasib baik takkutuk heheehe)aritu masa attend kapal jumpa 1 mat saleh dari perancis yang dtg kl n odwy tunggu flight nak balik brunei,terpegun gak aku sebab dia pandai ckp melayu,mandarin..rupanya dia cikgu di brunei,pheehhh kagum betoi,tapi sayangnya aku tak sempat nak bual panjang2..
aleesya ni pulak masa kat airport punyala seronok sebab apa tau? sebabnya dia merangkak penuh airpot mcm kat umah,haduiii aktif sungguh taklarat kepung..dgn nenek ni pun dia siap sembang mcmla paham ckp nenek tu..aduhai anak ibu...

Sunday, August 2, 2009

terlewat...




dah lama tak update...aku bz sgt dgn mcm2 hal,aktibiti,kerja2.gambar ni sewaktu aleesya sambut besday yang pertama.disebabkan dlm familiyku ramai yg sambut dlm bulan may maka kek pun kongsi2 la..hehe jimat jimat..tapi pening gak la nak cari hadiah untuk semua ahli yg menyambutnya..
yang pasti aleesya yang dapat hadiah manyak sgtt,tenkiu tenkiu pada smua yaaaaa...tengokla kek aleesya tu.meriah siap ada twety,keta racing,burung merak,spiderman,....hhahahaa

semoga dipanjang usia kita bersama....

Daisypath Anniversary tickers